Brexit – mitä tapahtuu tavaramerkeille?

by | 06/02/2020 | Tavaramerkit | 0 comments

Iso-Britannia erosi Euroopan Unionista 31.1.2020. Monia asiakkaitamme on askarruttanut se, miten Brexit vaikuttaa tavaramerkkien suojaan.

Picture

​Siirtymäajan loppuun asti (näillä näkyminen 31.12.2020 asti) kaikki EU-tavaramerkit, myös uudet hakemukset, käsittävät myös Iso-Britannian.

Siirtymäajan loppuessa kaikista jo rekisteröidyistä EU-tavaramerkeistä tehdään kansallinen UK tavaramerkkirekisteröinti. Tämä tapahtuu automaattisesti, eikä vaadi merkin haltijalta toimenpiteitä. Mikäli tällaista Iso-Britannian käsittävää oikeutta ei halua, voi tästä ilmoittaa UK-tavaramerkkivirastolle jolloin rekisteröinti poistetaan.

Siirtymäajan loppuessa vireillä olevat hakemukset eivät automaattisesti siirry kansallisiksi UK hakemuksiksi. Hakijalla on kuitenkin oikeus muuntaa sama hakemus kansalliseksi hakemukseksi Iso-Britanniassa. Tämä tulee tehdä yhdeksän kuukauden kuluessa siirtymäajan loppumisesta.

Käytännössä tämä tarkoittaa uutta kansallista hakemusta, joka saa takautuvasti saman hakemispäivän kuin EU-hakemuskin. Hakemus tutkitaan normaalisti UK tavaramerkkiviraston toimesta, ja siitä maksetaan viranomaismaksu.

Vastaamme mielellämme kysymyksiinne.

Ilmainen tavaramerkkitutkimus

Tarkista onko tavaramerkkisi vapaana rekisteröitäväksi

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Muut artikkelit

Tavaramerkkien tarkistuslista PK-yrityksille

Tavaramerkkiasiat voivat olla etäisiä ​​startup- ja PK-yrityksille. Tässä on yksinkertainen tarkistuslista autamaan pääsemään oikealle tielle. 1. Perusteet ☐ Ymmärrä, miksi tavaramerkit ovat tärkeitä liiketoiminnassa☐ Varmista, että pääbrändisi on sellainen, joka...

IPR-oikeuksien merkitys PK-yrityksille

Euroopan patenttivirasto (EPO) ja Euroopan tavaramerkkivirasto (EUIPO) ovat julkaisseet uuden tutkimuksen nimeltä "Intellectual property rights and firm performance in the European Union". Tutkimuksessa tarkastellaan IPR-oikeuksien (tutkimuksessa mukana olleet...

Miksi brändi on tärkeä ohjelmistoyritykselle

Ohjelmistoyritykset rummuttavat usein olevansa “teknologiayhtiöitä”. Teknologia ja teknologiayhtiöiden immateriaalioikeudet (“IPR-oikeudet”) mielletään usein patenteiksi. Monilla teknologiayhtiöillä – erityisesti suomalaisilla – on käsitys, että brändi on vain...